Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt, voor o.a. webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees Meer X
0 item(s) € 0,00
Er zijn nog geen producten geselecteerd

Ontvang een nieuw wachtwoord

Vul hier uw e-mailadres in:
Aanvullende informatie over Bart's Bijenparadijs:

HONING
Honing wordt al ver van voor de tijd voor de Romeinen gebruikt en dat niet alleen om het eten of drinken een lekkere zoete smaak te geven. Honing is erg gezond en werkt uitstekend tegen allerlei kwalen. Was u hiervan op de hoogte? Waarschijnlijk niet, dus lees snel verder! Het is bijna ongeloofwaardig dat er een natuurlijk product bestaat dat ook nog eens gezond is. En dat in een tijd waarin we van allerlei kanten bezig zijn om te zorgen dat we vai ons eten en met name drinken minder toegevoegde suikers binnen te krijgen. Dat mensen zich er dan ook nog eens uitstekend mee kunnen helpen als ze bepaalde lichaamskwalen bezitten. Deze heerlijke natuurlijke zoetstof is gezond.


Waarom is honing gezond?
Honing is een soort natuurlijke zoetstof die als natuurlijke suiker toegepast wordt. De suikers hierin noemen we glucose en fructose. Samen met allerlei andere vitamines, mineralen en natuurlijke enzymen is het een natuurlijk en gezond product. De natuurlijke suikers zorgen voor een veel energie! Van honing krijg je enerzijds vrij snel een energie boost, maar anderzijds ook een langdurige energiestoot. Beter dan een blik enerydrink. Hoe is dit dan mogelijk? Dit komt door de twee natuurlijke suikers die aanwezig zijn: glucose en fructose.
Glucose zorgt voor de snelle energie boost.
Fructose zorgt voor een langdurige energie boost aangezien deze langzamer door het lichaam wordt opgenomen. 

Het immuunsysteem wordt door de antioxidanten versterkt. Dit is nodig om allerlei virussen en slechte bacteriën te lijf te gaan. Honing bevat vele antioxidanten die het immuunsysteem versterken en vrije radicalen onschadelijk maken. Honing heeft hierdoor een antibacteriële werking. Hierdoor houden de slechte bacteriën het niet in het lichaam uit.
Mochten er toch slechte bacteriën je lichaam zijn binnengedrongen? Neem dan honing in om er vanaf te komen. Honing neem vocht uit de lucht op en hiermee wateraantrekkend (hygroscopisch). Deze eigenschap is belangrijk bij het behandelen van open wonden. Hierdoor blijft een wond langer vochtig en zal er minder snel een litteken gevormd worden. Honing is zodoende tegen allerlei kwaaltjes te gebruiken zowel door inname als door ergens op je lichaam aan te brengen. Je kunt het namelijk voor verschillende kwaaltjes gebruiken:

  • Lichte brandwonden met honing behandelen: koel als eerste de brandwond altijd af! Dit doe je door een brandwond minstens 10 minuten onder de kraan (niet ijskoud water) te houden. Gebruik nooit ijs op brandwonden! Smeer na het afkoelen, genoeg honing op de brandwond en verbind het met een verbandje. Verschoon elke dag de wond totdat de brandwond genezen is.
  • Een zere keel verhelp je met een honinghoestdrank: honing zorgt niet allee voor verzachting van de pijn in de keel, maar doodt door zijn antibacteriële werking ook de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de infectie. Hiermee heb je dubbel succes. Een zere keel verhelp je door een drankje te maken van honing en citroensap. Doe evenveel aantal eetlepels honing als eetlepels citroensap in een beker, goed mixen en drink om de paar uur 1 eetlepel van het drankje.
  • Vaak last van een after lunch dip: gebruik honing. Maak een drankje van water, een halve eetlepel honing en een mespuntje kaneel. Drink deze drank dagelijks na je lunch en je zult merken dat je energiepijl weer flink omhoog zal gaan.
  • Zoek verlichting bij hoofd-, spier- of gewrichtspijn door honingthee te drinken. Honingthee maak je door 3 eetlepels honing in een beker te doen en hier kokend water aan toe te voegen.
  • Kun je slecht inslapen, drink warme melk met honing voor het slapen. Een goede nachtrust is essentieel om goed te kunnen functioneren. Lukt het je maar niet om in slaap te vallen? Grijp dan liever naar honing en melk dan naar slaappillen. De combinatie van warme melk met daarin honing werkt ontspannend waardoor je een betere nachtrust zult hebben.
  • Heb je een kater? Als je te veel alcohol drinkt, kan je de volgende dag nog wel eens last hebben van een kater. Je bent sneller van je kater af je ’s morgens honing op je brood of crackers smeert.
 
Gebruik die honing!
Vroeger werd honing veelvuldig tegen allerlei kwalen zoals hierboven beschreven, ingezet. Tegenwoordig zullen er nog diverse toepassingen zijn die niet beschreven zijn. Uiteindelijk is honing een natuurlijke suiker waarbij door  het uit te proberen bij verschillende kwalen, erachter kan gekomen worden of het helpt. Dit kan per persoon verschillen. Daarom valt honing ook niet onder de categorie medicijnen.
Een belangrijke conclusie valt wel te trekken. HONING IS VOOR VEEL GOED, DIT KAN ALLEEN ERVAREN WORDEN. Bart's Bijenparadijs heeft vele soorten honing en kan u mogelijke vragen desgewenst beantwoorden.
-->
Mogen wij alstublieft uw ID zien?

Bent u 18 Jaar of ouder?

Nee, Ik ben jonger Ja, Ik ben ouder